Verwante organisaties

Docs for Climate is een vereniging van artsen die in een open brief hun bezorgdheid uiten over de gevolgen van de klimaatopwarming op de volksgezondheid. Ze roepen de Belgische burgers en overheden op om dringend actie te ondernemen.

Websites

Website van de Seafirst Foundation, opgericht door Dos Winkel, ter behoud van onze oceanen

Website van GAIA met informatie over de cellulaire technologie van kweekvlees als alternatief voor de huidige vleesproductie met het jaarlijks afslachten van miljarden dieren wereldwijd.

Artikels

Artikel door Sam Proesmans 12-4-19

Artikel door Sam Proesmans in de Knack 4-1-19

Opiniestuk in De Knack door Staf Henderickx 21-6-19

Documentaires online

In Sea the Truth staat de conditie van onze zeeën en oceanen centraal. In de film gaan twee jonge marien biologen, Marianne van Mierlo en Barbara van Genne, op verzoek van Marianne Thieme wereldwijd op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze grootste ecosystemen, die meer dan 2/3 van onze planeet bedekken. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van het onderwaterleven en de enorme bedreigingen waaraan dat bloot staat. (in het Engels)

In deze Amerikaanse documentaire gaat een journalist op zoek naar het belangrijke verband tussen voeding en het ontstaan van ziekten zoals hart-en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker. In hoever kloppen de voedingsrichtlijnen die vanuit de overheid of gezondheidsorganisaties worden gegeven ? En welke rol speelt de voedings- en farmaceutische industrie in dit hele verhaal? (met Nederlandse ondertiteling)