Zelf een lezing voor uw vereniging organiseren?

Dit kan via VormingPlus Regio Antwerpen, die het organiseren van maatschappelijk relevante bijscholingen/ lezingen subsidieert.

Dos Winkel:

  • De oceaan, het klimaat en onze gezondheid
  • Sea the Truth: over de geïndustrialiseerde visvangst

Staf Henderickx: Wat we eten maakt ons ziek en is bezig onze aarde te verwoesten. 

Ook andere onderwerpen zijn bespreekbaar in overleg met de spreker zelf.

‘Dos Winkel van Artsen voor Duurzaamheid en Sea First Foundation gaf op 26 november jl. een informatiesessie over ‘De oceanen, het klimaat en onze gezondheid’. Deze werd gevolgd door een 30-tal vrijwilligers en sociaal cultureel werkers op het thuisadres van Vormingplus regio Antwerpen, na een gezellige, vegetarische maaltijd. Veel mensen waren nauwelijks geïnformeerd, buiten een beetje over gezonde voeding, de opname van CO² door de bomen, het schadelijk gebruik van fossiele brandstoffen enz. Maar de manier waarop Dos Winkel met veel interactie, de problematieken schetste, had een grote invloed op de toehoorders. Iedereen ging naar huis met de vaste wil om het tij te keren. Wij als consument, wij ZIJN het klimaat en wij kunnen het KLIMAAT scheppen waarin de verandering plaatsvindt, door ons gedrag aan te passen en bvb. het verbruik van vlees en vis sterk te verminderen. Zo kunnen wij de producenten en de overheid onder druk zetten op de juiste keuzes te maken, zodat het negatieve effect van ons verbruik op het klimaat, sterk daalt.

Wij van Vormingplus hopen dat we nog veel groepen kunnen informeren hierover met zo’n geëngageerd spreker, want dat helpt écht!.’ Kristina Embregts